Tuesday, 10 June 2008

Sanusi Junid sacked as IIU president

Tan Sri Sanusi Junid (picture left)has been "relieved of his duties" as International Islamic University Malaysia president with immediate effect.

In his second term now and with two more years to serve, he said he received the letter, dated June 2, on Monday.

The letter was from the Sultan of Pahang, the constitutional head of the university, Sanusi said.

He had previously said he would not step down from the post, which he considered part of his “duty to God and service to the people.”

The former Kedah Mentri Besar said there had been speculation over his post after he had resigned from Umno, following former Prime Minister Tun Dr Mahathir Mohamad’s resignation on May 19. - the Star

Related article: Tun Dr Mahathir Mohamad's Sanusi Junid

8 comments:

Anonymous said...

Who is next to go?

R.V.David said...

However weak Badawi is, he has to defend himself to guard his pot of rice and mind you his position guarantees that. Even a weakened rat, after the running, if found corned and can't run no more will show his teeth at the big tom cat.

My comments:

http://rvicdav.blogspot.com

warrior2 said...

No issue infact he should be grateful that he was made the President for the last 8 years

muststopthis said...

Tsk Tsk Tsk...typical!
Its the 'I DON'T FRRIIIIEEEND YOU' syndrome!

plebisitz said...

Berita baru yang dijumpai. Menarik juga perkembangan ini. Rupa-rupanya Tan Sri sebelum ini pernah juga terlibat dalam isu pemecatan tanpa sebab ke atas individu lain. Mungkin Tan Sri sahaja yang boleh memperakui hal ini, jadi bagus juga lah Tan Sri dah ada blog, boleh lah kita tanya dia straight. Individu yang dipecat beliau adalah Prof. Syed Muhammad Naquib al-Attas (untuk ISTAC) pada tahun 2002.

Jadi kalau sekarang beliau pula nak memperbesarkan isu yang terjadi ke atasnya ini, mungkin hal ini boleh dikorek dan diminta penjelasan beliau juga.

Saya juga tidak menyebelahi mana2 pihak, tapi nampak sangat Tan Sri ni orang belah Tun M dan sekarang ni pula mengikut jejak Tun M mengenakan AAB. Tak tahulah saya.

Ada juga berita mengenai Tan Sri memukul pekerja KLIA, tapi itu saya terdengar saja. Mungkin saya cuba cari sumber dulu dan add di sini nanti.

Kalau benar semua ini, jangan lah semakin ramai pemimpin yang suka mencari kesalah orang, tapi sebenarnya diri pun tak sebaik yang disangka. Wallahualam.

kaizer souze said...

we still have bigger issue now (oil price hike), just let go. why do we need to bring up all this small things?

sasuni dujin said...

he go here and there and tell people that he is sacked with no reason. why? looking for publicity?

mumsie said...

plebisitz, betul ke kisah tu? Rupa-rupanya Tan Sri juga tengah ghairah nak join perjuangan Tun M menjatuhkan Pak Lah.

Kes Tan Sri Sanusi belasah orang tu memang betul tak silap saya. Ada di sini: http://www.mail-archive.com/hizb@hizbi.net/msg18087.html